top of page

הצוות

דרמה תרפיסט, מרצה ומדריך בתחום הדרמה תרפיה והתיאטרון בארץ ובעולם. בוגר המכון האמריקאי לטרנספורמציות התפתחותיות, ומנהל מכון מרחב המשחק. 
"מהות הטיפול בשבילי היא במפגש בין אנשים, ביכולת להשתחרר ולהיות אני מול ועם אחרים. 
בחופש להיות אני יש משהו משחקי ומלא בהזדמנויות לשינוי, ויחד עם זאת השינוי מעלה חששות מפני הלא נודע. בשבילי ה-DvT הוא מרחב המשחק הבינאישי, בו אני חווה יחד עם המטופל את המוכר ואת המתחדש, את החסום ואת הזורם, אותם-אותי-אותנו כפי שאנחנו נפגשים ברגע. 
מבעד לעיני ה-DvT אני מתכוונן לרגעי המפגש וההתחדשות בקשר עם מטופליי, ובחיים בכלל".

גדעון זהבי

גדעון
סמדר

סמדר בן עמי

MA – מטפלת בתנועה ודרמה, מדריכה ומרצה. בוגרת המכון לטרנספורמציות התפתחותיות, ומנחה בכירה בו. מובילה את תכנית מרח"ב: מרכזים רגשיים חברתיים בחטיבות הביניים בכל הארץ.

"התרגול והטיפול ב-DvT מאפשר למטופליי, לחניכיי וכמובן גם לי את החופש: החופש לבחור, החופש להיות בנוכחות מלאה בגוף ובנפש, החופש לחלום, החופש להיות ביחד ולפעמים גם לבד, החופש לקבל את האחרים כפי שהם, החופש לנוע, לשחק, ליהנות, להיפגש במנעד רגשי רחב בכל רגע ורגע."

MA בדרמה תרפיה, מטפלת פרטנית וקבוצתית, מדריכה. בוגרת התוכנית להנחיית קבוצות באוניברסיטת תל אביב והתוכנית לפסיכותרפיה קבוצתית באוניברסיטת בר אילן. 

"התשוקה הגדולה שלי היא הטיפול הקבוצתי. תהליך יצירת המטריקס הקבוצתי, בתוכו ובאמצעותו נפתחות אפשרויות אינסופיות למפגשים שונים בין אנשים מרתק אותי, מאתגר אותי ואני מעמיקה בו יותר ויותר.
ה-DvT הכניס לחיי האישיים והמקצועיים משחקיות, הומור, חופש, תנועה, יצירתיות וגמישות נפשית ומחשבתית. ככל שאני יותר מטפלת כך אני יותר מבינה את חשיבות המשחקיות לחיי הנפש. אני מוצאת את עצמי יותר ויותר עסוקה באיך משחקים. ברצינות."
 

נוי שגב

נוי

MA, מטפלת בדרמה וסיפור, מדריכה ומטפלת משפחתית וזוגית. עובדת עם מטופלים פרטניים ובקבוצות, בסקטור הציבורי והפרטי, מתמחה בטיפול בילדים עם לקויות למידה ועם אוכלוסיות מיוחדות.

"מרחב המשחק הוא, בשבילי, מקום לנשום בו. מרחב שבו אפשר להשיל תפקידים (roles) ולהחליפם באחרים, לאפשר למהות הפנימית להתבטא ללא חשש ומול קבלה. המשחק הוא מקום של התהוות ויצירה, בו יכול להתרחש שינוי ובו כל משתתף/ת יכול/ה לפגוש את עצמו/ה, להכיר חלקים מודחקים וחבויים מאור היום ולשחק בהם. כל זה עושה את המפגש עם האחר לחוויה מתקנת, מעשירה ומקרבת.
זהו הרווח בין המציאויות, שבו חי החופש."

דפנה

דפנה אייל

MA בדרמה תרפיה. עובדת עם ילדים ונוער עם הפרעות התנהגות ובנוסף עם ילדים ונוער על הספקטרום האוטיסטי. 

"ה-DvT בשבילי הוא מקום לגדול, לצמוח, להכיר את הצבעים, הכוחות, היכולות והמקומות הזוהרים והכואבים שלי ושל מטופליי. זה מקום להשתחרר. ללמוד לצחוק וליהנות. מקום המאפשר לצאת למסע, ליפול, לתת את הזמן והמקום לנפילה ולקימה מחדש, ולחזור לשחק מחדש. זה לתת למה שקורה להתרחש, להקשיב ולהגיב, ליזום ולבדוק, ולהאמין. להאמין באנשים וביכולת שלנו לגדול ולהשתנות, ביכולת שלנו לאהוב."

קרן דדשוב

קרן

פסיכולוגית קלינית, בעלת תואר שני בתולדות האמנות. מרצה ומרכזת במסלול תאטרון בובות ככלי טיפולי בביה"ס לתאטרון בובות בחולון.

"ה-DvT מאפשר עבורי חוויה של "נוכחות חיה", המשמשת אותי גם בטיפולים במשחק וביצירה וגם בטיפולים מבוססי שיחה. המודל פתח בפני דרכים חדשות לעבודה ולהנאה במפגש הטיפולי, על הבלתי צפוי, המשתנה והספונטני שבו. היכולת לראות אופני הבעה שונים כהזמנה וכהזדמנות לקשר מרחיבה מאוד את רפרטואר הכלים שלי, גם בעבודה עם מטופלים בעלי התקשרות ראשונית פגועה, כמו למשל ילדים על הספקטרום האוטיסטי, וגם במצבים של קושי ותקיעות בטיפול."

גלית דדוזון

גלית

MA בגרונטולוגיה, דרמה תרפיסטית. מטפלת פרטנית וקבוצתית בבני הגיל השלישי תוך התמקדות בקשישים שלקו במחלת האלצהיימר ובני משפחותיהם. מטפלת גם בילדים והורים במסגרות החינוכיות, הציבוריות ובאופן פרטי .

"בעיניי המפגש הבינאישי בהווה (ב"כאן ועכשיו") הינו חיוני ונותן משמעות לקיום האנושי. המפגש הבין אישי וחווית הנראות על ידי האחר הינם צורך בסיסי בכל גיל, מילדות עד זיקנה, ומשמשים כעוגן במציאות חיינו המשתנה."

נועה הוכמן שטרן

נועה

דרמה תרפיסטית, מטפלת בסקטור הציבורי והפרטי ומדריכת DvT.

"הטיפול בדרמה תרפיה עבורי הוא רגע המפגש האותנטי והספונטני עם המטופלת. 
המפגש הטיפולי מהווה הזדמנות נדירה, חד פעמית, המתרחשת כל פעם מחדש, משתנה ומתחדשת, להיפגש עם עולמה הפנימי של המטופלת.
לשחק מבחינתי משמעו להכיר, להיפגש ולהבין זו את זו, להיות נוכחות ברגע ולאפשר לעצמי ולעצמנו את ההתפתחות האישית והבינאישית." 

כרם ורסנו-מור

כרם

MA - תרפיסטית בדרמה, מנחה קבוצות של בני נוער במסגרת משרד החינוך, עובדת עם ילדים והוריהם במסגרת פרטית ומנחה בשותפות את מפגשי הג'אם החודשיים של המכון.  

"עבורי DvT זו אינה עוד שיטת טיפול בארגז הכלים שלי כמטפלת. עבורי DvT זו תפישת עולם שלמה, שמזמינה אותי לחיות בשלום עם עצמי, על כל חוסר המושלמויות שבי, ולחיות בשלום עם אחרים ועם סביבתי, על כל חוסר המושלמויות שבהם. 
כשאני לוקחת את עצמי פחות ברצינות ויותר במשחקיות, יש לי את החופש להיות כל מי שאני רוצה להיות באותו רגע, יש לי את החופש להיענות למה שקורה באמת, ומכאן גם יש לי את החופש להשתנות." 

נועה עמנואל מזרחי

נועה ע

MA בדרמה תרפיה, עובד כעצמאי בהנחיית קבוצות וכמדריך. מנחה קבוצות בבית חולים פסיכיאטרי וקבוצות בני נוער עם לקויות תקשורת על הספקטרום האוטיסטי. מתמחה בתחום האלתור הטיפולי, מ-DvT ועד לפלייבק הטיפולי. 

"כשיטת אלתור חופשית ואסוציאטיבית, ה-DVT הוא סוג של אומנות אלתור טיפולי, ופותח מרחב מוגן המאפשר למטופל ולי להיפגש יחדיו. מתוך כל שיטות הדרמה התרפיה, היא הראשונה שהרגשתי – 'או! הנה הבית'. השיטה מאפשרת לי להיות נוכח ולהביא משחקיות במקומות שהכי קשה לשחק בהם (לדוג' חוסר תקווה בבית חולים פסיכיאטרי) ויחד עם המטופלים ליצור תנועה. החיבור לגוף, לתנועה ולקול כמקור ראשוני לנראות, מאפשרת תנועה עבור אנשים שבכל זמן אחר נשארים ללא תזוזה (תרתי משמע)."

איתי שרון

איתי

* כל חברי המכון סיימו בהצלחה את הלימודים ב"מרחב המשחק" המכון הישראלי לטרנספורמציות התפתחותיות (DvT).

bottom of page